Nyomoz a rendőrség

Hamis gyomorkeserűk miatt került kórházba három tiszadobi férfi

Az elfogyasztott mérgező, feltehetően metil-alkohol tartalmú italokat Tégláson vásárolták, egy portékáját személygépkocsiból árusító férfitól.

2018.11.07 12:50ma.hu
police.hu

A mentőszolgálat munkatársai Tiszadobról három férfit vittek kórházba metil-alkohol mérgezés gyanújával november 3-án. A nyomozás jelenlegi adatai szerint az elfogyasztott mérgező, feltehetően metil-alkohol tartalmú italokat Tégláson vásárolták, egy portékáját személygépkocsiból árusító férfitól. Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 15000/283/2018. bűnügyi számon életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A mérgező italokat eredeti, kereskedelmi forgalomból visszagyűjtött hazai gyomorkeserűs üvegekbe töltötték, amelyekből hiányzik a visszatöltést gátló eszköz és házilag színre fújt kupakokkal zárták le, amelyekre a „Duty Free Shop” feliratú címkéket ragasztották, valamint zárjegy nem található az üvegeken.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy kizárólag megbízható forrásból beszerzett alkoholtartalmú italokat vásároljanak, és ne fogyasszanak zárjegy nélküli üvegekből származó italt, különösen akkor, ha az előbbi leírás ráillik!

A rendőrség kéri, hogy aki az üggyel kapcsolatban információval rendelkezik, tegyen bejelentést személyesen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán (Nyíregyháza, Bujtos út 2. szám), telefonon a 06-42-524-600 hívószámon, vagy a 112-es központi segélyhívón. Névtelenség megőrzése mellett a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán is bejelentés tehető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.