Szörnyű

Fordulat a Nyíregyházán talált halott csecsemő ügyében

Az eset egy éve történt. Azt továbbra sem tudni, ki a baba anyja.

2018.11.05 11:10ma.hu

A baba holttestére szinte napra pontosan egy éve, tavaly november 19-én bukkantak egy társasház tövében. A 32 hetes kislány teljesen csupasz volt, a köldökzsinór sem volt levágva róla rendesen - írja a Bors.

A rendőrség akkor emberölés gyanúja miatt indított nyomozást, még egy felhívást is közzétett, amelyben a helyszínen talált véres póló gazdáját keresték.

A gyerek édesanyja viszont a mai napig nem került elő. A véres felsőn a szakértők megtalálták ugyan az anya DNS-ét, de az nem egyezett meg senkiével a bűnügyi nyilvántartásban, így az asszonyt nem sikerült azonosítani. És az­tán a döbbenetes fejlemény: a rendőrség bűncselekmény hiányában leállította az eljárást.

"Az ismeretlen tettes ellen folytatott nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 2018. június 5-én a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 190. § (1) bekezdés a) pontja alapján megszüntette” – a lap megkeresésére a megyei rendőrség sajtóreferense.

A lap szerint az ügyész szüntette meg határozattal a nyomozást azért, mert a cselekmény nem bűncselekmény. A határozatot azért hozhatták, mert az orvosszakértői véleményből kiderült, hogy a baba már nem élt, amikor az anyja világra hozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.