Hová tűnt a lány? Eredménytelen a nyomozás

Francia rendőrök is keresik az eltűnt Ophélie-t Budapesten

Francia rendőrök is segítenek a magyar hatóságoknak a két hete Budapesten eltűnt francia diáklány, Ophélie Bretnacher keresésében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön az MTI-vel. A rendőrség eddig száz embert hallgatott ki az ügyben, de eddig eredménytelenül.

2008.12.18 10:26MTI

"Magyarországra érkezett Franciaországból a Rajnai Vízirendészeti Csendőrszázad két munkatársa, akik egy nagy teljesítményű, speciális, úgynevezett szonár használatával bekapcsolódnak a keresésbe. A francia hatóságok felajánlották a segítségüket, rendelkezésre bocsátották azt a szonárt, mely lényegesen nagyobb teljesítményű, mint amivel Magyarországon bármely hatóság rendelkezik" - olvasható a közleményben. 

A francia és magyar búvárok annak ellenére kutatnak Ophélie Bretnacher után, hogy egyelőre nem lehet tudni, valóban a Dunába esett-e a lány. A speciális nyomozócsoport eddig száz embert hallgatott meg, köztük negyven olyan egyetemistát, akik ismerték az eltűnt francia diákot. Közülük többen az eltűnésének éjszakáján is találkoztak Ophélie Bretnacherrel. 

A meghallgatottak eddig nem tudtak olyan információval szolgálni, amely közelebb vitte volna a nyomozókat a lány megtalálásához - mutatott rá a BRFK. A nyomozók továbbra is várják azok jelentkezését, akiknek van bármilyen információjuk Ophélie Bretnacher eltűnéséről. 

Az Erasmus-program keretében szeptember óta a Budapesti Corvinus Egyetemen tanuló lány december 4-én, a hajnali órákban tűnt el. Az egyetemista aznap este egyedül indult haza egy pesti szórakozóhelyről budai lakásába. Táskáját - benne iratait és mobiltelefonját - a Lánchíd pesti oldalán találták meg. 

A lány édesapja, Francis Bretnacher az eltűnés után azt mondta: nem hiszi, hogy lánya öngyilkos lett és bízik a magyar rendőrségben. Barátai elmondása szerint Ophélie az egyetemi teendői mellett bébiszitterként gyerekekre is vigyázott, estéit pedig gyakran töltötte a barátaival.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.