Veszély

Két 500 kilogrammos bombát találtak a Duna budafoki szakaszán

A bombákat a Duna vízállásától függően tudják majd kiemelni.

2018.10.19 19:32Mti

Két, egyenként 500 kilogrammos légibombát találtak a Duna medrében Budafoknál - írta a honvédelem.hu portál pénteken. Információik szerint a tűzszerészek ügyeletére érkezett a bejelentés, hogy a Dunában feltehetően robbanótestet találtak. A tűzszerészek átvizsgálták a budafoki gázló területét, ahol a víz alatt két, egyenként 500 kilogrammos amerikai légibombát találtak. A robbanótestek a lakosságra, valamint a vízi és szárazföldi közlekedésre nem jelentenek közvetlen veszélyt. A bombákat a Duna vízállásától függően tudják majd kiemelni, akkor előre láthatóan forgalomkorlátozásra kell majd számítani, amelyről a honvédség és a rendőrség két nappal korábban ad tájékoztatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.