Rendőrség

A Dunába vetette magát egy idős asszony

A ráckevei rendőrök gyors helyzetfelismerése és összehangolt intézkedése megmentette egy hölgy életét, aki péntek hajnalban egy hídról a Dunába ugrott.

2018.10.12 09:37ma.hu

A Ráckevei Rendőrkapitányság szolgálatirányító-parancsnoka 2018. október 12-én 1 óra 9 perckor az egyik térfigyelő kamera képén arra lett figyelmes, hogy Ráckevén, az Árpád híd közelében egy ember az úttest közepén céltalanul sétál, majd elindul a híd felé.

Az irányító a kamerával követte a személy mozgását, majd azt látta, hogy az a híd korlátjára kezd el felmászni.

Ekkor egy körzeti megbízott és egy járőr kollégájával azonnal a helyszínre indultak, ahova perceken belül kiértek. A hidat és a vízfelszínt átvizsgálva látták, hogy a vízben egy vastag ruházatot viselő, feltehetően eszméletlen hölgy sodródik, akinek azonnal a mentésére indultak.

A körzeti megbízott ruházatát levéve a vízbe ugrott és a bajba került hölgyhöz úszott, járőr társa is a vízbe ment segítve a hölgy partra emelését, míg a szolgálatirányító- parancsnok egy lámpával folyamatosan megvilágította a mentésre szorulót, nehogy a sötétben szem elől tévesszék.

Az időközben magához tért 74 éves hölgyet a partra vitték, ahol pokróccal és saját ruházatukkal a rendőrök betakarták, majd további ellátása céljából átadták az időközben helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársainak.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.