Rendőrség

Az utolsó pillanatban mentették meg a kutyát

Állatvédőknek segítettek a rendőrök

2018.10.07 19:44ma.hu
hirdetés
police.hu

A rendőrségre 2018. július 6-án érkezett bejelentés egy állatvédő szervezettől arról, hogy egy debreceni, lakatlan ingatlan kertjében fekszik egy láncra kötött kutya, aminek láthatóan súlyos, vérző sérülés van a hátán. A rendőrök a helyszínre mentek és miután megállapították, hogy a kutya valóban rossz állapotban van, értesítették az állatorvost, majd kihozták a kutyát az ingatlanból.

A kutya életben maradt, azonban az állatorvos elmondta, hogy ha nem találják meg az állatvédők, akkor órákon belül elpusztult volna, írja a police.hu. A rendőrök azonosították a kutya gazdáját, akit a rendőrkapitányságon gyanúsítottként kihallgattak. A nyomozás adatai szerint a 47 éves férfi látta, hogy a kutyájának súlyos hátsérülése van, azonban semmit nem tett azért, hogy meggyógyuljon, állatorvoshoz se vitte.

A debreceni férfival szemben állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást a rendőrök.

A vizsgálati szakaszban a Debreceni Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.