Bűnügy

'Aprócska véres kéznyomok' - sokkoló részletek a várpalotai kettős gyilkosságról

Édesanyát és gyermekét ölték meg Várpalotán. Az esettel kapcsolatban elfogtak egy férfit.

2018.10.01 09:28ma.hu
MTI/Mátyus Tamás

Kettős gyilkosság történt Várpalotán, a bűncselekménnyel kapcsolatban elfogtak egy férfit. Múlthét pénteken délelőtt érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy Várpalota külterületén a Baglyas-hegyen egy ingatlanban egy 22 éves nő és kétéves gyermeke holttestét találták meg. A bűncselekménnyel kapcsolatban a Veszprém megyei rendőrök rövid időn belül elfogtak egy 40 éves berhidai férfit. Kihallgatásán a férfi részletes beismerő vallomást tett. Vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte a Veszprémi Törvényszék.

A Blikknek a férfi ügyvédje arról beszélt, hogy B. Zsolt nem tudja megmondani, mi váltotta ki tettét. "A tragédia napján telefonon beszélt a áldozattal, majd átment hozzá, hogy visszavigye a laptopját, amit megjavított. Sokáig beszélgettek, aztán történt valami, amit nem tud felidézni, majd megölte az édesanyát és kisfiát” – közölte dr. Polgár Péter.

A nő barátja, F. Gergő két napig bírta tartani magát, majd mentőt kellett hívni hozzá – árulta el a lapnak a férfi édesanyja.

"Az egész család egyre jobban hisz abban, hogy a gyilkos előre eltervezte, hogy megöli Enikőt és a kis tündérkét. Rablógyilkosság látszatát akarta kelteni, ezért szinte minden mozdítható tárgyat szétszórt a lakásban. Voltunk azóta a házban, soha nem fogom elfelejteni, amit láttam. A gyilkos vérfürdőt rendezett, a picike szobájában ott vannak még az aprócska véres kéznyomok, menekülni próbált Gergőke” – fogalmazott az édesanya.

Mint kiderült, P. Enikő nemrégiben úgy döntött: szakít B. Zsolttal, visszamegy kisfia édesapjához, s hárman új életet kezdenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.