Gyilkosság

Továbbra sem tett vallomást a soroksári gyilkosság gyanúsítottja

A soroksári futónőt lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.

2018.09.20 16:47MTI

Továbbra sem tett vallomást a 2013-as soroksári gyilkosság gyanúsítottja - erősítette meg a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-nek.

Szerdán a 24.hu írt arról, hogy megtagadta a vallomást folytatólagos kihallgatása során a soroksári gyilkossággal gyanúsított R. Szilveszter.

Az MTI megkeresésére Gasz Péter, a szóvivőt helyettesítő ügyész csütörtökön azt írta: "a kérdezett ügyben a gyanúsított a vallomásai során az ügy érdemére vonatkozóan vallomást nem tett".

A gyilkosság 2013. szeptember 25-én történt. Az áldozat egy 36 éves nő volt, akit kocogás közben támadtak meg. Holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.

A rendőrség idén szeptember 8-án jelentette be, hogy egy negyvenéves, büntetését börtönben töltő férfit gyanúsítanak a soroksári gyilkossággal.

A Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet a közelmúltban jelezte a rendőröknek, hogy talált egy olyan - jelenleg büntetését töltő - férfit, akit a helyszínhez lehet kötni, és részese volt már hasonló bűncselekménynek.

Így jutottak el R. Szilveszterhez, aki a bűncselekmény elkövetésekor 35 éves volt, és a telefonjából kinyert adatok alapján a bűncselekmény előtti napokban is a helyszínen tartózkodott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.