Illegális bevándorlás

Román embercsempészeket fogtak el Röszkén

A magyar rendőrök a jármű ellenőrzése során, annak rakterében levő bútorok között tizenegy - magát iráni, pakisztáni és indiai állampolgárnak valló - határsértőt találtak megbújva.

2018.09.16 06:30MTI

Román embercsempészeket fogtak el szombaton Röszkén, a két férfi tizenegy migránst próbált Magyarországon keresztül Nyugat-Európába szállítani - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, a két férfi szombaton délelőtt egy román gépkocsival jelentkezett belépésre Röszkénél. A magyar rendőrök a jármű ellenőrzése során, annak rakterében levő bútorok között tizenegy - magát iráni, pakisztáni és indiai állampolgárnak valló - határsértőt találtak megbújva.

A megalapozott gyanú szerint a sofőr és társának célja az lett volna, hogy a migránsokat eljuttassák Magyarországra, onnan pedig Nyugat-Európába. A két román állampolgárságú férfit embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A rendőrök az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz - tudatta a százados.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.