Bűnügy

Vigyázat: új pszichoaktív drog bukkant fel Magyarországon

A szécsényi nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki négy felnőtt mellett négy fiatalkorúnak is új pszichoaktív anyagnak minősülő bódítószert adott át.

2018.09.15 14:51ma.hu
police.hu

A Szécsényi Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 32 éves nógrádszakáli lakos ellen.

A nyomozás eddigi adatai alapján a férfi 2018 nyarától nyolc nógrádszakáli lakosnak – közte négy fiatalkorú fiúnak – rendszeresen adott át új pszichoaktív anyagot különböző összegekért, használati eszközökért vagy szívességért cserébe. A hatóság tagjai az eljárás során több mint 10 gramm fehér színű port foglaltak le, mely az előzetes szakértői vizsgálat alapján új pszichoaktív anyagnak minősül.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a nyomozók 2018. szeptember 13-án a késő esti órákban elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.