Mentők

Telefonon keresztül vezette le élete első szülését a mentőápolónő, ő is elérzékenyült, amikor felsírt az újszülött

Egy kismamánál nemhogy elfolyt a magzatvíz, de már a baba hajas fejbőre is látszott.

2018.09.14 09:07ma.hu

"Idén nyáron kezdte meg szolgálatait a miskolci mentésirányításon az a fiatal mentőápoló nő, aki egy pánikban lévő édesanya segélyhívását fogadta a reggeli órákban.

A bejelentés szerint egy kismamánál nemhogy elfolyt a magzatvíz, de már a baba hajas fejbőre is látszott.

Fiatal bajtársnőnk irigylésre méltó nyugalommal és magabiztossággal kezelte a segélykérést, miközben azonnal mentőegységeket indított a helyszínre. Információt ugyan alig tudott nyerni a telefont egymásnak adogató rokonoktól, de ennek ellenére rendkívüli empátiával instruálta a helyszínen aggódókat, hogyan segítsék világra az újszülöttet.

Hatalmas volt a pánik és a hangzavar. Telefonon keresztül is érezni lehetett az ijedtséget és a tanácstalanságot - mondta bajtársnőnk, aki maga is elérzékenyült, amikor a vonal végén meghallotta felsírni az újszülöttet. Ezzel szinte egy időben érkeztek a mentőegységek, akik az egészséges újszülöttet és édesanyját ellátás után, stabil állapotban szállították kórházba" - olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.