Tragédia

Kiesett a sofőr - a vezető nélkül maradt Iveco ámokfutása az M5-ösön

A Lajosmizse térségében történt baleset során a járműből kiesett sofőr valószínűsíthetően nem használta a biztonsági övét. Egy autó halálra gázolta.

2018.09.10 11:34ma.hu

2018. szeptember 9-én 21 óra körül az M5-ös autópálya 62.950-es kilométerénél - Lajosmizse térségében - halálos kimenetelű közlekedési baleset történt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy 41 éves bolgár állampolgár egy Iveco tehergépjárművel közlekedett Szeged irányából Budapest felé a külső forgalmi sávban. Haladása során át akart sorolni a belső forgalmi sávba, ám a manőver közben összeütközött az ott haladó Suzukival.

A karambol következtében a teherautó sofőrje kiesett az utasfülkéből, és a belső forgalmi sávba zuhant, ahol egy Skoda Superb elütötte. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendelkezésre álló adatok alapján a sofőr a biztonsági övét nem használta.

A vezető nélkül maradt Iveco többször a szalagkorlátnak ütközött, majd a vízelvezető árokban áll meg. A Suzuki szintén az árokba hajtott.

A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg. Tegyen a saját biztonságáért, használjon biztonsági övet!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.