Bűnügy

Megszólalt a meggyilkolt soroksári futónő férje

Hosszas nyomozás után úgy tűnik, megvan a gyilkos.

2018.09.09 18:09ma.hu

Mint arról a ma.hu is beszámolt, a rendőrség egy negyvenéves, büntetését börtönben töltő férfit gyanúsít a soroksári futónő meggyilkolásával.

A helyszínen hátrahagyott DNS-minta minden genetikai tulajdonságában megegyezik a férfitől vett DNS-sel.

Az áldozat férje, Kardos Lajos az RTL Híradónak elmondta, sokkot kapott, miután megtudta, hogy megvan a feltételezett gyilkos. Elsőre fel sem fogta, hogy mi történt, majd zokogni kezdett. "Akkor sírtam utoljára így, amikor Krisztit bementem a boncasztalon megnézni még utoljára" - mondta.

Hozzátette, hatalmas elégtételt és megkönnyebbülést érez, fián is látja, hogy nagyon megkönnyebbült. Akkor lenne elégedett, ha a gyilkos a lehető legszigorúbb büntetést kapná.

Mint ismeretes, a gyilkosság 2013. szeptember 25-én történt. Az áldozat egy 36 éves helybeli nő volt, akit kocogás közben támadtak meg. Holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.