Gyilkosság

Megvan, kit gyanúsítanak a soroksári futó nő meggyilkolásával

A helyszínen hátrahagyott DNS-minta minden genetikai tulajdonságában megegyezik a férfitől vett DNS-sel.

2018.09.08 10:54MTI

A rendőrség egy negyvenéves, büntetését börtönben töltő férfit gyanúsít a soroksári nő meggyilkolásával.

Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának vezetője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a férfi gyerekkorát a gyilkosság helyszínének közelében töltötte, asztalosnak tanult, de nem dolgozott a szakmájában, hajléktalan lett, lopásokból tartotta fenn magát.

A helyszínen hátrahagyott DNS-minta minden genetikai tulajdonságában megegyezik a férfitől vett DNS-sel.

Petőfi Attila tájékoztatása szerint a férfi nem tett vallomást, a beszélgetés során elmondta, látta, hogy a nőt egy férfi bántalmazza, közbeavatkozott, megütötte a férfit, ekkor szerzett sérülést, így maradhatott ott a DNS-e.

A gyilkosság 2013. szeptember 25-én történt. Az áldozat egy 36 éves helybeli nő volt, akit kocogás közben támadtak meg. Holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.