Bűnügy

Egy hét alatt 67 embert fogtak el Kőbányán és Zuglóban

Egy hét alatt 67 embert fogtak el a rendőrök Budapest X. és XIV. kerületében kábítószerrel kapcsolatos bűnesetek miatt egy kiemelt ellenőrzési akcióban.

2018.09.07 12:31MTI

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Bucsek Gábor rendőrfőkapitány kábítószerügyi egyeztető fórumot hívott össze Kőbánya és Zugló részvételével, az adatokat ezen a találkozón ismertette. Mint mondta, augusztus 31 és szeptember 7-e között tartottak razziát, a 67 esetből 54-ben éltek szabálysértési feljelentéssel, 12 ember esetében biztonsági intézkedést foganatosítottak. Hozzátette: a rendőrség intézkedései során figyelembe veszi a "lakosság biztonság iránti igényét és folyamatosan dolgozik a zavartalan közrend és a közbiztonság fenntartásáért".

A fórumra meghívták mindkét érintett kerület polgármesterét és jegyzőjét és a kormányhivatalok vezetőit, illetve a Fővárosi Önkormányzat rendészeti igazgatóját, az Országos Mentőszolgálat Közép-Magyarországi regionális igazgatóját, a Budapesti Polgárőr Szövetség elnökét és a feladatellátásban érintett szervek munkatársait is. A közlemény szerint egyetértettek abban, hogy elsődleges cél a kábítószert és az egyéb bódítószereket fogyasztók társadalomba integrálása, és ennek hatékony eszköze az egységes Budapesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum életre hívása lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.