Bűnügy

Többször is beismerte a gyilkosságot, de nem hittek neki

Nagyotmondónak ismerték a csongrádi férfit, így hiába hangoztatta, hogy 'kinyírta a lakótársát'.

2018.08.16 12:52MTI

Vádat emeltek azzal a férfivel szemben, aki 2012 novemberében baltával agyonütötte lakótársát, majd a holttestet néhány nap múlva a kertjében elásta Csongrádon - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc közölte, az előzetes letartóztatásban lévő férfit emberölés bűntettével vádolják.

A jelenleg 28 esztendős vádlott 2011-ben ismerte meg a későbbi sértettet, akit azután szívességből csongrádi házába engedett, hogy egy szobát használva ott lakjon. Az 51 éves sértett gyakran italozott, és a költségekhez - szállásadója kérésére sem járult hozzá -, ezért a két férfi között több alkalommal is vita alakult ki.

Az utolsó vita során, 2012-ben a vádlott közölte a sértettel, hogy ha nem fizet, akkor el kell költöznie. A vádlott ezt követően az udvaron fát hasogatott, ahol a sértett is megjelent, a vita pedig folytatódott. A balta végig a vádlott kezében volt, majd a házba visszakeveredve a szerszámmal legalább 14 alkalommal fejen ütötte a sértettet. A védekezni próbáló sértett földre került, és a koponyáját ért csapások következtében kialakuló agysérülések miatt a helyszínen életét vesztette.

A vádlott néhány nap múlva a holttestet fóliába tekerte, majd a kerti WC mellett elásta. Ezt követően ittas állapotban több alkalommal hangoztatta, hogy "kinyírta a lakótársát", de mivel nagyot mondó embernek ismerték, senki nem hitt neki.

A sértett hozzátartozói 2017 tavaszán tettek bejelentést a férfi eltűnése miatt. A rendőrségi eljárás során a vádlott 2017 márciusában, több mint négy évvel a bűncselekmény elkövetése után elismerte a rendőröknek a sértett megölését, majd megmutatta, hova ásta el a holttestet - tudatta a csoportvezető ügyész.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.