Retteg, hogy mérgezik

Éhségsztrájkba kezdett a Teréz körúti robbantó

P. László retteg attól, hogy erős gyógyszerekkel mérgezik, ezért eldöntötte, hogy nem eszik többet.

2018.08.08 09:03ma.hu

Éhségsztrájkba kezdett a börtönben a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László. A férfi retteg attól, hogy erős gyógyszereket kevernek az ételébe - írja a Bors. A lap szerint öt napon át semmit nem evett, ezért elszállították az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI).

"Laci rossz állapotba került, éhségsztrájkot kezdett, legyengült, ezért öt nap után elvitték a Venyige utcai börtönből. Nekem azt mondta, hogy miután nem evett, sokkal jobban érezte magát. És most megint vegyszereket kap az intézetben” – mondta a lapnak P. László édesapja, aki másfél éve kéri, hogy végezzenek el a fián toxikológiai vizsgálatokat. A férfi úgy gondolja, fia erős gyógyszereket kapott a börtönben, ezért viselkedett olyan furcsán a tárgyalásokon.

P. László védelmét másfél évvel ezelőtti letartóztatása óta ötödik védőként Jován László vette át. A jogász azt kérte a bírótól, hogy felkészülési időként két hónapot biztosítson neki, mivel 18 ezer oldalnyi nyomozati, illetve peranyagból kell felkészülnie.

A 24 éves férfit azzal vádolják, hogy házilag készített bombát robbantott 2016 szeptemberében a Teréz körúton, a detonáció során három ember, köztük két rendőr súlyosan megsérült. A Fővárosi Törvényszék várhatóan kora ősszel hirdet ítéletet a Teréz körúti robbantás büntetőperében.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.