Szennyezés

Olajoshordók úsztak a Dunán

Mol-felirattal voltak ellátva, de a cég nem tud róla, hogy ő ilyeneket juttatott volna a folyóba.

2018.08.07 17:34ma.hu

Egy Facebook-csoportba tett ki képeket és rövid leírást egy horgász arról, hogy olajoshordók úsznak a Dunán. A férfi az Indexnek elmondta, Dunaújváros fölött, Kulcs magasságában kezdett el horgászni, de egyre zavaróbb volt, hogy sorra úsznak el a vízben a parthoz hol közelebb, hol távolabb olajoshordók, illetve szemeteszsákok.

Legalább hat hordó úszott el már, amikor az egyik annyira közel jött a parthoz, hogy lemászott érte és kirángatta a vízből. Bár a záróplomba rajta volt, abból, hogy a keze milyen olajos lett, és a hordón szereplő feliratból arra következtetett, hogy a Mol-hordók tartalma kenőolaj. A felirat szerint dízelmotorolajról van szó.

A MOL információi alapján a szóban forgó hordók nem a MOL telephelyéről kerültek a Duna vízébe, nem a MOL tulajdonában állnak. Az Országos Katasztrófavédelemmel együttműködve természetesen a vállalat kész részt venni a mentesítésben. A katasztrófavédelem ügyeletére viszont az elmúlt napokban nem érkezett bejelentés olajoshordókkal kapcsolatban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.