Baleset

Összeütközött két vitorlázó repülőgép Békés megyében, az egyik lezuhant

A lezuhant vitorlázó repülő vezetője az ütközés után kiugrott, a gép egy kukoricatáblára zuhant.

2018.08.05 20:13MTI

Összeütközött két vitorlázógép Vésztő közelében vasárnap, az egyik lezuhant, de pilótája ejtőernyővel még idejében kiugrott belőle, így nem sérült meg - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség weboldalán.

A police.hu-ra feltett közlemény szerint a másik gép nem sérült meg, és pilótája épségben le tudott szállni a békéscsabai repülőtéren. A lezuhant vitorlázó repülő vezetője az ütközés után kiugrott, a gép egy kukoricatáblára zuhant.

A rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai a földön megkezdték a pilóta és a roncs felkutatását, a mentőszolgálat pedig mentőhelikoptert indított. Utóbbi személyzete kis idő múlva egy tisztáson észrevette a pilótát, így a földi egységek a helikoptert követve hamar megtalálták a férfit, aki sértetlenül ért földet ejtőernyőjével. Ezután a mentőhelikopterről megkezdték a roncs felkutatását is, és rövid időn belül meg is találták.

A baleset okát és körülményeit vizsgálja a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.