Állatkínzás

Agyonlőtte egy kecskeméti család díjnyertes kutyáját egy 16 éves fiú

A fiatal bár eleinte tagadta, később beismerte tettét. Akár 3 évet is kaphat.

2018.07.22 00:49ma.hu

Horgászni indult egy kecskeméti család a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagyrévre. A hosszúhétvégére magukkal vitték két yorki kiskutyájukat is.

Velük játszott a kertben a család egyik tagja, egy 12 éves kislány. Az édesanya bement a házba, hogy főzzön egy kávét, de mire visszaért az egyik kutya már nem volt a kertben.

"Keresni kezdtük, rohantunk ki az utcára, de akkor már ott feküdt, a második szomszéd portája előtt, a házunktól mintegy harminc méterre" - nyilatkozta az édesanya a baon.hu-nak.

A kisállatot egy 16 éves fiú lőtte le, feltehetően egy légpuskával. A lövés a a kutya tüdejét érte, amitől azonnal elpusztult.

"Nico egy fajtatiszta, díjnyertes fedező yorki kutya volt, több szépségversenyt is nyert, rendszeresen kutyakozmetikushoz hordták gazdái" - írta a lap.

A fiú először tagadta, de később beismerte tettét. A lap megkereste a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságot is. Az ügyeletes szóvivő arról tájékoztatta őket, hogy "a bűncselekménnyel kapcsolatban a kiskorú elkövetőt a rendőrök elfogták, ellene eljárást indítottak."

Mivel a fiú betöltötte a 14. életévét akár három évet is kaphat.

(Címlapképnünk illusztráció!)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.