Közlekedés

Újabb korlátozások az M1-esen

Az M1-es autópálya mindkét oldalán folytatódik a felújítás, ezért forgalomkorlátozásra és torlódásra számíthatnak a közlekedők.

2018.07.16 20:19ma.hu

Az M1-es autópályán hétfőtől péntekig több helyen is sávelhúzásos forgalomterelést építenek ki és bontanak el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. Kedden a főváros felé tartó oldalon, Tatánál a 70-es kilométernél lévő sávelhúzást, míg pénteken a hétfőn kialakított terelést bontják vissza a közútkezelő munkatársai.

Az autópályán a 16-os és 20-as kilométerszelvények között, az M0-s csomóponttól kezdődően, illetve a Herceghalom és Bicske közötti területen továbbra is zajlanak a teljes körű felújítási munkák. A Győr felé vezető oldalon zajló munkálatok során úgynevezett 2+1+1 sávos forgalomterelés van érvényben. Ez azt jelenti, hogy a Budapest felé vezető oldalon a forgalom a leálló- és külső sávon haladhat, a Hegyeshalom felé vezető oldalról pedig egy sávot áttereltek a szakemberek a főváros felé vezető oldal belső sávjára, míg a munkavégzés mellett a Hegyeshalom felé vezető oldalon szintén egy sávot használhatnak a közlekedők. Vagyis a pálya 2x2 sávos áteresztő kapacitása az építési terület mellett továbbra is megmarad, természetesen sebességkorlátozás mellett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.