Balesetveszély

Megbüntették a rodeózó buszsofőröket - videó

Az egyik busz szándékosan nem engedte előzni a mögötte lévőt, aki csak fél kézzel vezetett, mert amúgy mobilozott.

2018.07.15 10:58ma.hu

Videón, ahogy az egyik busz szándékosan nem engedi előzni a mögötte lévő járatot. Folyamatosan az út közepén halad, nehogy el tudja kerülni és csak akkor tér vissza a sávjába, mikor szemből is jönnek. Az egyik utas rögzítette a jelenetet, amit elsőként a zoom.hu hozott nyilvánosságra. A felvételen az is látszik, hogy az előzni akaró sofőr csak fél kézzel fogja a kormányt, mert a másikban a mobilja van.

Bár a KRESZ szerint a buszok lakott területen kívül csak 70-nel mehetnek, a helyközi járat sofőrje többször is bevallja a videón, hogy 80-nal hajtott. A hátul haladó, mobilozó buszos elismerte, hogy szabálytalan volt és veszélyeztette az utasokat és a közlekedőket.

Végül elbocsátották az egyik rodeózó buszvezetőt, és a másikat is megbüntették. Azokról a sofőrökről van szó, akik egymást akadályozták az előzésben, a megengedettnél gyorsabban hajtottak, így az utasaikat veszélyeztették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.