Bűnügy

Inárcsi gyilkosság: 'Nincs bocsánat a feleségem gyilkosának!'

Sírva gyújtott mécsest az inárcsi hivatal előtt a meggyilkolt családsegítő asszony férje.

2018.07.13 12:10ma.hu

A Pest megyei Inárcs egyik hivatalának dolgozóját ügyintézés során egy férfi késsel megsebesítette szerdán. A nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A elfogták azt a 62 éves helyi lakost, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

V.-T. Andrea gyilkosa beismerő vallomást tett. A férfi egy volt rendőr, aki a Ripost szerint alkalmatlannak bizonyult a hivatáshoz, anyagi gondokkal is küszködött, és a házára elárverezés várt, a gyerekeit is elvehették volna tőle. A lap rendőrségi forrásokból úgy értesült, hogy a férfi készült a gyilkosságra, és már kedden is bement a késsel a hivatalba, de a nő aznap nem dolgozott.

Az áldozat férje sírva gyújtott mécsest a hivatal épülete előtt.

A férfi lehajtott fejjel sétált az épület felé, ahol szerdán Cs. Antal meggyilkolta a feleségét. "Nincs bocsánat a feleségem gyilkosának! Többet egyelőre nem tudok, és nem is akarok mondani" – mondta elcsukló hangon a férfi a Blikknek.

A nő két gyermekének nagyapja csillapíthatatlan dühöt érez a gyilkos iránt. "Ha meglátnám, végeznék vele. Andrea fantasztikus anya, akinek a gyerekein kívül a hivatása volt a legfontosabb!" – sírta el magát a férfi.

Takács Imre, a Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesületének elnöke szerint nagy hiba, hogy a szociális munkásokat nem képzik ki arra, miként kezeljék a feszült helyzeteket. "Többször is kezdeményeztük, hogy vegyék bele a tanmenetbe, de – sajnos – ez nem történt meg. Így a szinte mindennapos szóbeli atrocitások felkészületlenül érik a dolgozókat. A másik nagy hiba, hogy összevonták a családügyi és a gyerekvédelmi feladatokat, ez pedig már nagyon sok teher egy ügyintézőnek" – mondta a lapnak a szakember.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.