Tragédia

Mozgássérült nagymamája vigyázott a medencébe zuhant kisfiúra

Medencébe esett és meghalt egy másfél éves kisfiú Mosonszentmiklóson.

2018.07.11 08:20ma.hu

A rendőrségre a hétfő esti órákban bejelentés érkezett arról, hogy egy mosonszentmiklósi családi ház udvarán álló medencébe beleesett egy másfél éves kisgyermek. A szülők azonnal kihívták a mentőszolgálat munkatársait, azonban a kisfiú a kórházban életét vesztette. A haláleset körülményeit a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja.

A gyermeket az egész település gyászolja - írja a Blikk. A családot mindenki ismeri a környéken, hiszen az apa igazi ezermesterként mindenkinek segít, ha hívják.

Egy szomszéd a lapnak azt mondta, úgy tudják, a szülők átugrottak egy ismerősükhöz pár percre, gyermekeiket addig a mozgássérült nagymamára bízták.

"A járókerettel közlekedő, rokkantnyugdíjas asszony vigyázott a három csöppségre, amikor egy pillanatra bement a házba. Ennyi kellett, hogy bekövetkezzen a tragédia, ugyanis amikor visszatért, a kertben felállított medencében talált rá a kisfiúra" - mesélte a szomszéd.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság eljárást indított ismeretlen tettes ellen. Jelenleg gondatlanságból elkövetett emberölés miatt folyik a nyomozás. Ha valakiket bűnösnek találnak a baleset kapcsán, úgy egy, de akár öt év börtönre is számíthatnak.

"Elsősorban a nagymamának kell felelnie a történtekért, ám ha kiderül, hogy a rokkantsága megakadályozta abban, hogy megfelelően vigyázzon a gyerekekre, és erről a szülők is tudtak, úgy ők is gyanúsítottakká válhatnak" - mondta el dr. Györei Péter ügyvéd a Blikknek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.