OMSZ

Mentőben szült egy szolnoki nő: így hálálta meg a segítséget

Egy mentőápoló nő adhatott nevet a mentőben világra jött kisfiúnak.

2018.07.08 14:54ma.hu

"Szinte törvényszerűen azt a mentőápoló nőt küldte a sors és persze a Jász-Kun-Szolnok megyei mentésirányítás segítségül egy szülő nőhöz, aki épp kilenc hónapja állhatott szolgálatba az Országos Mentőszolgálatnál.

Bondor Nikolett bajtársnőnk a helyszínre érve, gyors betegvizsgálatot követően úgy döntött, hogy azonnal kórházba indul, a terhessége utolsó napjaiban levő kismamával azért, hogy a szülés megfelelő körülmények közt történhessen. Azonban az események felgyorsultak út közben. A magzatvíz elfolyt és egyre gyakrabban jelentkeztek a fájások.

Ahogy a mentő félre tudott húzódni, a szülés be is indult. Bajtársnőnk ösztönösen, rutinos gépkocsivezető bajtársa segítségével, sikeresen világra segítette az újszülöttet az esetkocsi kiérkezéséig.

Az újdonsült anyuka annyira meghatódott és hálás volt a segítségért, hogy bajtársnőnk választhatott nevet az egészséges kisfiúnak.

Az édesanyát és a kis Noelt végül stabil állapotban adták át kórházban a mentők. Noelnek hosszú, boldog életet kívánunk, Bajtársainknak gratulálunk!" - olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.