Rendőrség

'Visszatért a légzése' - életet mentettek a rendőrök Hejőbábán

Köteles László r. főtörzsőrmester, járőrtársával Tóth Attila r. főtörzsőrmesterrel sikeres életmentést hajtott végre a mentőszolgálat munkatársának telefonos irányításával.

2018.07.07 19:33ma.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába július 7-én délután érkezett bejelentés egy férfitól, aki elmondta, hogy édesapja hejőbábai otthonában végzetes lépésre szánta el magát, eszméletlen állapotban találtak rá - írja a police.hu.

A bejelentést követően a járőrök azonnal a helyszínre érkeztek, ahol a hozzátartozók már megkezdték a férfi testhelyzetének stabilizálását. A járőrök közül Köteles László r. főtörzsőrmester a mentőszolgálat munkatársának iránymutatásával megkezdte a férfi újraélesztését, míg társa - Tóth Attila r. főtörzsőrmester - a hozzátartozókat igyekezett megnyugtatni.

Pár perc elteltével Köteles László r. főtörzsőrmester „visszatért a légzése!” felkiáltással jelezte a telefonba, hogy a férfi újra önállóan lélegzik, mellkasa emelkedik.

A bajbajutott 44 éves hejőbábai férfit a mentőszolgálat munkatársai további ellátása céljából kórházba szállították.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.