Balesetveszély

Eszeveszetten száguldott az 58-as busz sofőrje - még az utasok is kiakadtak

Egy most megjelent beszámoló szerint a járművön utazók közül többen is szóvá tették a sofőr vezetési stílusát, mire a férfi veszekedni kezdett velük.

2018.07.06 06:35ma.hu

A BKV-Figyelő nyilvánosságra hozott egy olvasói beszámolót, amely szerint padlógázzal közlekedett 58-as jelzésű, Budafokról az Allee irányába közlekedő busz. A volánnál a levélíró szerint egy fehér kalapot viselő, 50-es férfi ült, aki érezhetően nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett: a kanyargós, hegyi utakhoz mérten már alapból feltűnően gyorsan ment, a kormányt pedig idegesen rángatta.

Az eset még június 19-én történt, de a levél csak most jutott el a portálhoz a hvg.hu szerint.

Írója szerint, aki szintén utas volt a járművön, amikor az Etele út, jelenleg egyirányúsított részéhez értek, feltűnt egy velük szemben haladó, megkülönböztető jelzést használó tűzoltó. A sofőr azonban lassítás nélkül nyomta a gázt, miközben majdnem elütött egy biciklist. Ezután lefékezett, megállt a kerékpáros mellett, és minősíthetetlen hangnemben, trágár szavakat kiabálva elkezdte kioktatni. A sofőr ezután ismét padlógázt nyomott, és mint az őrült, hajtott tovább - írta a levélíró.

Elmondása szerint ekkor már többen jelezték a sofőrnek, hogy hogyan vezet, "hogy nem krumplit szállít", és hogy tudja-e, hogy majdnem elsodort egy biciklist. A férfi erre kikiabált a fülkéből az utasok felé, hogy van-e jogosítványuk, miközben majdnem elcsapott egy gyalogost. "Ekkor gondoltam, lefényképezem, mire ő megfenyegetett, hogy megjegyzi a képemet, és persze majd kapok a fejemre. A Kosztolányi Dezső téren majdnem otthagytunk két, felszállni szándékozó utast."

A portál cikkéből nem derült ki, hogy az utas tett-e panaszt, jelezte-e az esetet a BKV felé.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.