Bomba a Dunában

Hatástalanították a Dunában talált bombát

Feloldották a Dunában talált bomba miatt csütörtök délelőtt elrendelt korlátozásokat a fővárosban; a bombát a Dunán szállítják el.

2018.07.05 12:17MTI
MTI/Kovács Tamás

Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje elmondta: az emberek visszatérhetnek otthonukba.

A tűzszerészek egy 100 kilós szovjet gyártmányú, romboló légibombát találtak. Gyújtószerkezetét néhány perc alatt kiszerelték, azt és a robbanótestet is sikeresen rögzítették a pontonon.

MTI/Kovács Tamás

A tűzszerészek elindultak a Magyar Honvédség újpesti hadikikötőjébe, ahol a robbanótestet és a gyújtószerkezetet átemelik majd egy speciális tűzszerész teherautóra, s azzal a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére viszik későbbi megsemmisítésre - közölte a kommunikációs tiszt.

MTI/Kovács Tamás

Hétfő este a rendőrség közölte, hogy korábban a Dunában, a meder alján egy robbanótestet találtak. A tűzszerészi munkálatok miatt átmenetileg a környéken több épületet kiürítettek, több rakparti, valamint forgalmas útszakaszt, továbbá az Erzsébet hidat is lezárták.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.