Pedofília

Megszólalt a hitoktató nevelt fia: 8 évesen rontott meg a nevelőapám

A könnyeivel küszködött a 22 éves Róbert, amikor felidézte, mit tett vele évekkel ezelőtt nevelőapja. A tettes ugyanaz a férfi, aki hitoktatóként nemrég a tanóráján próbált szexre kényszeríteni két kislányt.

2018.07.03 12:45ma.hu

Átlagos kisgyermek volt a kis Róbert, amikor az édesanyja megismerkedett R.-rel. Mivel a családanya rengeteget dolgozott, az akkor húszas éveinek végén járó férfi sokat volt a gyerekkel, így alkalma volt módszeresen behálózni, majd aberrált szexuális "játékokra" kényszeríteni.

"A beteges nemi vágyait élte ki rajtam, de képtelen voltam beszélni róla. Eleinte csak a mutogatás volt, aztán a molesztálás, utána pedig sokkal durvább dolgok következtek. Volt, hogy havonta, kétnaponta, aztán naponta fajtalankodott. Többször le is kötözött közben, s bezárt a szobába. Álmaim, vágyaim, terveim voltak, aztán kirángattak a sötét valóságba - emlékezett vissza gyötrelmes gyermekéveire.

Kisfiúként sokszor próbált anyjának beszélni a történtekről - aki egyébként a mai napig saját magát hibáztatja a gyereket ért gyalázatért -, de a fenyegetésektől és szorongató érzelmektől nem jött ki hang a torkán. Végeláthatatlan szenvedései közepette látott a tévében egy pedofilról szóló riportot, ami akkora erőt adott neki, hogy képes volt beszélni a dologról, azután édesanyjával együtt már mentek is a rendőrségre.

A szexuális ragadozót szemérem elleni erőszak miatt 2008-ban elítélték, de még a bilincsbe verése közben is a kis Róbertre mo­solygott. Büntetlen előélete miatt a maximálisan kiszabható 15 évből csupán hét és felet kapott, a jó magaviselete miatt pedig alig több mint hat év után szabadult. A tárgyalásokon először tagadta a tettét, ártatlannak vallotta magát, aztán már azt mondta, hogy csak a fiúnak akart jót. Végül belezavarodott a saját magyarázkodásaiba, és elismert mindent.

Szabadulását követően R. hittudományi főiskolára jelentkezett, s több tatabányai általános iskolában is hitoktatásba kezdett. Néhány hete aztán ismét robbant a bomba: a most 41 éves férfi előzetesbe került, mert a gyanú szerint a tanóráján egy 9 és egy 7 éves kislányt fajtalankodásra akart kényszeríteni. Az egyik gyermeket arra kérte, vetkőzzön le, a másikat pedig a nadrágjához húzta. Amikor a lányok menekülni akartak a teremből, visszarántotta, és nem engedte ki őket. Ahogy azt elsőként megírtuk, a jelenlegi menyasszonya ennek ellenére kiáll mellette.

"Tönkretette az életemet, nem engedhették volna ki ennyi év után" - mondta a megtört fiatalember, aki reménykedett abban, hogy soha többé nem fog hallani R.-ről, aki mellett egyébként maximálisan kiáll gyűrűs menyasszonya.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.