Gyilkosság

Főnökénél találták meg az eltűnt mosonmagyaróvári villanyszerelő holmijait

Nincs meg a holttest, de közvetett bizonyítékok sokaságát gyűjtötte be a rendőrség a március végén eltűnt Mácsik Zoltán ügyében.

2018.07.02 10:14ma.hu

Egyre durvább részletek látnak napvilágot a rejtélyes körülmények között eltűnt villanyszerelők ügyével kapcsolatban - írja a borsonline.hu. A lap információi szerint a rendőrségi nyomozás előrehaladott szakaszban jár, ami azt jelenti, hogy a Mácsik Zoltán megölésével gyanúsított É. I. nyaka körül ha­ma­rosan szorulhat a hurok. Mint ismeretes, a mosonmagyaróvári családapa még március 31-én találkozott a korábbi munkáltatójával, aki nagyjából hárommillió forinttal tartozott neki. Az egyik abdai benzinkúton látták őket utoljára, ahonnan mindketten a kocsijaikkal távoztak. Zoltánról azóta nem tud semmit a családja, a rendőrség emberrablás miatt indított nyomozást.

Zoltán főnökét, egy építőipari vállalkozót kihallgatták, de – vélhetően nyomozástaktikai okokból – ekkor még elengedték. Aztán egy hét múlva elfogták a rendőrök az egyik szombathelyi hipermarket parkolójában, ahova az egyik munkatársa vitt neki pénzt. Jelenleg előzetesben várja a sorsát (május elején meghosszabbították három hónappal az előzetest). A rendőrök - vélhetően az üggyel összefüggésben - órákig helyszíneltek az egyik ikrényi horgásztónál.

"Azt gondolnánk, hogy megfigyelték, de abban az egy hétben teljesen eltüntethette a holttestet. A letartóztatása előtti napokban bement egy győri boltba, ahol többliternyi hipót és gyorsan kötő ce­mentet vásárolt. Mindezt az eladó mondta másnap a gyanúsított egyik alkalmazottjának, aki éppen ott járt. Aztán a rendőrséghez fordult" – mesélte a Borsnak a nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsított férfi egyik ismerőse.

Mácsik Zoltán fehér kisbuszát április közepén kapta vissza a családja. A rendszám leszerelve, az üléseken nem volt huzat, sőt az értékes munkagépek is hiányoztak a csomagtérből. A Bors legfrissebb információi szerint ezeket a munkagépeket a napokban találta meg a rendőrség – egy É. I.-hez köthető helyen. A házában pedig megtalálták Mácsik Zoltán pu­lóverét is, amit az eltűnése napján vi­selt.

A három éve ha­sonló körülmények között eltűnt másik villanyszerelő, Orlik Vilmos autójáról azóta sincs hír. A Bors információi szerint egy osztrák munkás és egy ikrényi nő is eltűnhetett, de azt majd a nyomozás deríti ki, köthetők-e ők is a vállalkozóhoz vagy sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.