Baleset

Brutális kutyatámadás Tökölön

Szabadon kóborló eb támadt rá egy nőre és kutyájára Tökölön.

2018.06.25 08:53ma.hu

Az esetről a Blikknek beszámoló Adrienn azt mondta, saját kutyáját és egy másik állatot próbált szétválasztani, arra viszont nem gondolt, milyen következményei lehetnek annak, ha a két kutya közé nyúl.

Karjába és csuklójába percek alatt tizenegyszer mart bele mélyen a nagyobb testű kutya, kedvencének pedig a bal hátsó lábát törte el a staffordshire terrier.

"Belegondolni sem merek, mi történhetett volna, ha senki nem hallja meg a segélykiáltásomat" - mondta a Blikknek az asszony.

A beszámoló szerint többen is segítettek neki. Egy férfi például vascsővel ütötte az állatot, végül akkor engedte el a kutyát, amikor hideg vizet öntöttek rá.

Ha bebizonyosodik, hogy a kutya súlyos sérüléseket okozott, annak gazdája ellen büntetőeljárás indul gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt. Ha a kutya általi harapások könnyű sérülést okoztak, akkor a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményez az eb gazdájával szemben – mondta a lapnak András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.