Állatkínzás

Kutyafejet talált egy 14 éves tinédzser Helvécián - a kaput és a betont is vér borította

Vigyázat, felkavaró tartalom! A tetemet a nem egyértelmű nyomok miatt a hatósági állatorvos igazságügyi boncolásra küldte be.

2018.06.24 12:15ma.hu

Egy 14 éves fiatal látta meg a kutyafejet szombat délután a Bács-Kiskun megyei Helvécián, a Petőfi utcán egy kapu előtt. A kerítésen benézve észrevette az állat testét is, a kaput és a betont vér borította.

A fiú azonnal értesítette a Szurkolók az állatokért mozgalom vezetőit, akik két autóval azonnal elindultak Helvéciára. Az Argos Állatvédelmi Egyesület munkatársai értesítették a rendőrséget. Vezetőjük is a helyszínre ment, ahol megvárták a hatósági állatorvos érkezését is.

A Szurkolók az állatokért mozgalom tagjai a látottak alapján azt feltételezik, hogy a kutyát lefejezhették. A rendőrségi vizsgálat több órán keresztül zajlott. „A tetemet a nem egyértelmű nyomok miatt hatósági állatorvos igazságügyi boncolásra fogja holnap beküldeni, a rendőrségi helyszínelés lezárult, az ügy fejleményeiről későbbiekben kapunk tájékoztatást” – írta Facebook-oldalán az Állatvédőrség.

A kecskemetilapok.hu úgy tudja, a hatósági állatorvos szerint egy másik eb végezhetett a fiatal kutyával. Azt, hogy az állítólagos gyilkos négylábú merre kószál, nem tudni, és azt sem, hogy ki a gazdája, de az eléggé riasztó, hogy szabadon van.

Állatvédőrség FB-oldal


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.