Balesetveszély

Szakadt gumiabronccsal vitte az utasokat a busz - videó

A BKK egyik 8E jelzésű autóbusza közlekedett igen csak nem megfelelő gumiabronccsal.

2018.06.22 08:23ma.hu

A busz a balesetveszélyes állapotú abroncs ellenére simán szállított utasokat. Egy szemtanú számonkérte a sofőrt, aki úgy gondolta, ha vészvillogóval és lassan, maximum 20km/órával közlekedve nem lesz különösebb gond. A Bors információi szerint a sofőr már a XV. kerületben észrevette a meghibásodott kereket, ennek ellenére nem szállította le az utasokat, csak a Keletinél.

A járművet üzemeltető VT-Arriva a következőt írta az esetről:

"A busz abroncsának felszíni sérülése aznap feltehetően egy villamossínen való áthaladás következtében vagy padka érintése miatt történt, ami kicsípett egy darabot az abroncs futófelületéből. Nyomásveszteség szerintük nem alakult ki, de a buszt kivonták a forgalomból, az abroncsot pedig kicserélték. Az érintett jármű kamerafelvételeinek elemzése és a járművezető meghallgatása folyamatban van. Ha mulasztott, megteszik a szükséges munkáltatói lépéseket" - állította a cég.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.