Erőszak

Gumilövedékkel, festékpatronnal lövik az autósokat a Ferihegyi úton

Egyelőre nem találják a rendőrök a támadókat, akik a gyorsforgalmi úton veszik célba az autósokat.

2018.06.20 09:25ma.hu

A Vecsés Települési Polgárőr Egyesület felhívása szerint az elmúlt két hétben a gyorsforgalmi úton a Sárkány center előtti hídról paintballal és gumilövedékkel lövik az autókat. A polgárőrök azt kérik, hogy aki tud valamit a támadókról, értesítse a rendőröket.

A Blikknek egy autós elmondta, neki szerencséje volt, mert csak a furgonja oldalát terítette be a vörös festék, de volt olyan kocsi, amelyiknek a szélvédőjét találták el.

A lap szerint a rendőrség az ügyben nem jutott semmire: a nyomozást egy hónap után felfüggesztették. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, de az „nem adott értékelhető eredményt”. Ahogy írták, összesen öt, a környéken történt hasonló támadás ügyében nyomoznak.

A paintballpuskák gázzal vagy sűrített levegővel működnek, 200-300 bár nyomással. Így lövik ki a festékgolyókat, zselatinkapszulákat, amelyek – eltalálva az ellenfelet – szétrobbannak. A lövedék maximális engedélyezett torkolati sebessége 90 méter/másodperc.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.