Adathalászok

Alattomos Wizz Air-es átverés terjed a neten

Egy elsőre fergetegesnek hangzó kamuakcióval próbálnak adatokat kicsalni a bűnözők.

2018.06.06 11:08ma.hu

Nem ez az első eset, hogy csalók élnek vissza a Wizz Air nevével. Már tavaly novemberben is hallani lehetett egy tipikus adathalász akcióról, melynek során kamu repülőjegyek ígéretével próbáltak adatokhoz jutni a bűnözők.

Most ismét felbukkant egy ugyanilyen átverés a Facebookon - írja az Index. A csalók megint a Wizz Air weboldalát másolták be, hogy fergetegesnek tűnő (egy euró, két repülőjegy), persze nem létező akcióval csapják be az embereket.

Az atveros-oldalak.com-nál végig is kattantgatták a kérdőívet, mígnem eljutottak odáig, hogy a bankkártya adatait kérte az oldal.

Annyi különbség van, hogy ezúttal kicsit más a kamu oldal címe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.