Légiközlekedés

Életveszély miatt szállt le Budapesten a londoni gép

Budapesten szakította meg útját az Air India légitársaság Delhi - London járata kedden kora este egy utas rosszulléte miatt.

2018.05.30 07:53ma.hu

Az AI 111-es számú járatot teljesítő Boeing 787-8 Dreamliner személyzete a román-magyar határ térségében döntött az út megszakítása mellett és kezdte meg a süllyedést Ferihegyre, és kicsivel este hat után biztonságosan le is szállt - írta az airportal.hu.

Úgy tudják, a Repülőtéri Sürgősségi Ügyelet egészségügyi teamjét infarktus miatt riasztották. A szakemberek a repülőgép fedélzetére érve azt tapasztalták, hogy a személyzet lélegeztet, illetve mellkaskompressziót alkalmaz egy idős hölgy utason.

A szolgálat munkatársai átvették az ellátást, fedélzetről ún. Rautek műfogással emelték a beteget a hordágyra. A művelet közben, a szegycsontot ért nyomás következtében, a beteg légútjából fél golflabda nagyságú gumicukor darab távozott.

Rövidesen a beteg légzése és keringése is rendeződött és stabil állapotban adták át a párhuzamosan riasztott Országos Mentőszolgálat egységének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.