Baleset

Magasságkorlátozó kapuba rohant egy emeletes busz - súlyos baleset a Ferihegyi gyorsforgalmin

A Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapuba rohant egy ukrán rendszámú emeletes autóbusz hétfő este Budapest XVIII. kerületében, a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton.

2018.05.29 05:40ma.hu

A busz egy 3,65 méteres magasságkorlátozó vaskapuba rohant bele, az ütközés teljesen legyalulta a jármű tetejét - számolt be róla az Index. A helyszínre sok mentő és tűzoltó érkezett. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, a buszon az első információk szerint közel ötvenen utaztak, ellenben a katasztrófavédelem 48 utasról ír.

Nyolcan súlyosan, húszan könnyebben sérültek meg. Négy sérültet a tűzoltóknak kellett kiemelniük tűzoltólétra segítségével. A tűzoltók lehozták a busz emeletén megsérült embereket, majd átadták őket a mentőknek.

A munkálatok idejére a Ferihegyi Repülőtérre vezető út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja a baleset körülményeit. A rendőrség kedd hajnali közlemény szerint a műszaki mentés és a helyszíni szemle befejeződött, ismét zavartalan a forgalom a Ferihegyi úton.

Huszti István / Index


Huszti István / Index


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.