Légi irányítás

Valami nagyon nem stimmel a 28 illetéktelenül behatoló repülővel

Úgy tudni, hogy a felszállást a NATO olasz bázisáról rendelték el.

2018.05.29 05:34ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, 28 kisrepülőt kényszerítettek földre a légierő Gripenjei hétfő délután Balatonkeresztúron. A merev és forgószárnyú ultrakönnyű repülők Franciaországból tartottak Románia felé, de a légiirányítás nem tudta velük rádión felvenni a kapcsolatot, ezért riasztották a vadászgépeket. Úgy tudni, hogy a felszállást a NATO olasz bázisáról rendelték el.

Az egyik pilóta azt mondta, hogy a merevszárnyúakat kísérték a földre a vadászgépek amit nem értenek, mert szerintük szabályos volt minden - írta az atv.hu.

"Mi nem érezzük úgy, hogy hibáztunk" – mondta Mahler Michel pilóta. "A repülési tervet leadtuk, csak nem tudtak velünk rádió kapcsolatot teremteni. Nem hiszem, hogy nagy bűnt követtünk el, ez egy ilyen technikai probléma volt szerintem."  

A balatonkeresztúri repülőtér vezetője azt mondta, hogy nekik nem volt meglepő a gépek érkezése, mert ezt a túrát már hónapokkal ezelőtt elkezdték szervezni a franciák.

Hozzátette: nem érti, hogy mi történt, mert szerinte ilyen hosszú utat csak megfelelő előkészítés után lehet megvalósítani.

A francia repülősök kedden reggel folytatják útjukat és mennek tovább Románia felé. Az ügyben a rendőrség indított vizsgálatot, de erről még nem kaptunk információt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.