Bántalmazás

Brutális: félholtra vertek egy autista fiatalembert Dunaújvárosban

Kovács Péter az intenzív osztályon fekszik, mesterséges altatásban tartják.

2018.05.25 18:25ma.hu

A fiatalember a Széchenyi Parknál sétált hétfőn este, mikor minden ok nélkül belekötöttek és összeverték.

"A testvérem délután elment otthonról. A barátnője már tíz óra magasságában is kereste, de sehol sem találta. Állítólag abban az időben még látták épségben, éjfél után azonban már a mentők keresték a városháza környékén Valaki bejelentette, hogy sérülten, magatehetetlenül fekszik a földön, és azonnali ellátásra szorul. Rögvest a helyi kórházba szállították, rendkívül súlyos állapotban” - mondta Péter bátyja a Borsnak.

A 29 éves fiatalember koponyája hosszirányban eltört, bal füle félig leszakadt, jobb szemének vonalában pedig felszakadt a bőr. Agyában vérömleny keletkezett, csigolyája megrepedt. Jelenleg mesterséges altatásban tartják, az orvosok szerint fel fog épülni.

"Amikor meglátogattam a kórházban, majdnem sokkot kaptam. A földön feküdhetett, úgy taposhatták a fejét. Ezt abból gondolom, hogy cipőnyomok voltak a fején, a testén nem voltak külsérelmi nyomok. A testvéremről tudni kell, hogy mentálisan sérült és autista, így könnyen kihasználhatták a hiszékenységét az éj leple alatt. Az a legszörnyűbb, hogy cserbenhagyták, csak a szerencsének köszönhető, hogy rátaláltak” - nyilatkozta Péter testvére.

A rendőrség időközben megtalálta a tettest: a 36 éves H. Gábort kihallgatták, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.