Tragédia

Ceglédberceli baleset: 35 gyerek maradhatott árván

Kilenc román állampolgár vesztette életét a balesetben, köztük egy házaspár.

2018.05.23 16:04ma.hu

Hét nő és két férfi halt meg a kedd esti ceglédberceli balesetben, Désfalváról, Egrestőről és Felsőkápolnáról származtak. A román sajtó úgy tudja, a kamionnal karambolozó kisbusz utasai Szlovéniában dolgoztak mezőgazdasági munkásként, és épp hazafelé tartottak, mikor megtörtént a tragédia.

A Blikk szerint 13 gyermek veszíthette el a szüleit a balesetben, a román sajtó szerint viszont még ennél is többen maradtak árván vagy félárván. Meg nem erősített információk szerint összesen 35 gyerek veszíthette el édesanyját vagy édesapját.

A 24.hu információi szerint egy házaspár is van az áldozatok között, akit hat gyermek várt haza.

Mint ismeretes, a tragédiát a kisbusz sofőrje okozta, aki élőben közvetítette Facebookon a 4-es főúton lévő száguldásukat. A felvételen jól látszik, ahogy a sofőr önmagát, majd azt filmezi, ahogy egy egyenes útszakaszon előzésbe kezd. A háttérből pedig az hallható, hogy az utasok közül rászólnak, hogy fejezze be a telefonálást. De az is jól látható, hogy a sofőr semmit nem tesz az ütközés elkerüléséért, amikor szembe jön vele a teherautó.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a kilenc ember halálát okozó ceglédberceli baleset körülményeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.