Állatkínzás

Kegyetlen állatkínzás: 25 kiskutyát zsúfoltak az autójukba a csempészek

A csempészek ellen minősített állatkínzás miatt vádat emeltek, hét kutya elpusztult, többen maradandó sérülést szenvedtek.

2018.05.23 13:28ma.hu

Két olasz férfi 25 francia buldog fajtájú kutyát, köztük néhány hetes kölyköket vásárolt engedély nélküli tenyésztőktől, hogy Magyarországról elszállítva Olaszországban árusítsa őket - írja a 24.hu.

Az állatokat, amelyek állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel nem rendelkeztek, ivóvíz és élelem nélkül, összezsúfolva szállították. Az összezsúfoltan elhelyezett kölyköknél fennállt a kiszáradás és az oxigénhiányos állapot veszélye.

A 25 kölyökkutyából a gondos orvosi ellátás ellenére hét elpusztult, az életben maradtak közül is több szenvedett egészségkárosodást és szorult több hétig tartó folyamatos állatorvosi kezelésre.

A rendőrség a járművet a magyar-szlovén határ előtt feltartóztatta, a kiskutyákat lefoglalta.

Police.hu


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.