Gyilkosság

A börtönből üzentek a sólyi gyerekgyilkosnak - reagált a BVOP

A közösségi oldalakon terjedt a levél, amit állítólag egy börtönőr írt a 8 éves kislány gyilkosának.

2018.05.22 12:10ma.hu

A futótűzként terjedő levél szerint iszonyat és borzadály várja a sólyi gyerekgyilkost a rács mögött. A 16 éves fiú előzetes letartóztatásba került, de mivel fiatalkorú, így másfajta fogvatartási szabályok vonatkoznak rá. Egy állítólagos börtönőr ugyanakkor fenyegető üzenetet küldött a 8 éves kislány meggyilkolásával gyanúsított fiúnak.

Bár az üzenet vélhetően hamis, arra mégis reagált a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága - írja a Blikk.

Az elmúlt napokban a közösségi médiában, valamint több internetes fórumon megjelent egy állítólagos börtönőr nyílt üzenete 'Ferikének, aki végzett a 8 éves kislánnyal'.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) tudatta, valamennyi bűncselekmény áldozatával, az áldozatok hozzátartozóival maximálisan együtt érez, de a hivatkozott írásban közöltek semmiben sem tükrözik a büntetés-végrehajtás mai működését, tevékenységét.

A börtönhierarchia egy létező jelenség, amely szubkultúrában a rabok valóban mélyen elítélik a gyermekek sérelmére bűncselekményt elkövető társaikat, de ez nem jelenti azt, hogy megengedett lenne az önbíráskodás bármilyen formája.

Mint írták, a büntetés-végrehajtási intézetek minden esetben felkészülnek az ilyen fogvatartottak befogadására, a beilleszkedésükkel kapcsolatos nehézségek kezelésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.