Rendőrség

Elkapták a csalót: anyaszült meztelen svédet tepertek le a magyar rendőrök - videó

Csalás miatt körözték a német hatóságok a svéd férfit, akit a magyar rendőrök Budapesten elfogtak.

2018.05.12 15:42ma.hu
hirdetés

A német társszerv 2018. április végén megkereséssel élt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Alosztálya felé, mert információjuk szerint egy általuk körözött svéd állampolgár Magyarországon tartózkodik. A férfival szemben jelentős értékre elkövetett ingatlanokkal kapcsolatos csalások miatt bocsátottak ki európai elfogatóparancsot - írja a police.hu.

A KR NNI nyomozói haladéktalanul megkezdték a keresett személy felkutatását és a beszerzett információk alapján 2018. május 10-én a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztály munkatársainak közreműködésével egy VI. kerületi lakásban elfogták a svéd állampolgárt. A rendőrök a férfit előállítását követően őrizetbe vették. Németországnak történő átadásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

A nemzetközi információcserére a Célkörözési Egységek Európai Hálózatának (ENFAST) keretében került sor. A 2010-ben létrejött Európai Uniós rendőri hálózat azt felismerve alakult meg, hogy a határok átjárhatósága a bűnelkövetők számára is lehetőséget nyújthat a hatóságok előli elrejtőzésben. Célja a közvetlen információcsere és együttműködés megteremtése a tagállamok nemzeti célkörözési egységei között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.