Közlekedés

Gigadugó az M1-esen

A sor Herceghalomtól Tatabányáig tart.

2018.05.10 10:54ma.hu

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán harminc kilométeres torlódás alakult ki az útfelújítások miatt, a sor Herceghalomtól Tatabányáig tart - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel csütörtökön.

A társaság tájékoztatása szerint Herceghalom és Bicske közelében dolgoznak az úttest felújításán, az egymástól mintegy 15 kilométerre lévő helyszínek között már összeértek a feltorlódott járművek.

Szerda este óta a fővároshoz közelebbi szakaszon még éjszaka sem csökkent 10-12 kilométer alá a torlódás hossza, mivel május 10-én és 11-én Ausztriában kétnapos nemzeti ünnep van, és a vendégmunkások nagy része útra kelt.

Az autósoknak érdemes az M1-es autópályával párhuzamos fő- és mellékutakat használniuk, ugyanakkor több helyen az alternatív útvonalak is telítettek.

Az M1-es autópályán Hegyeshalomtól egészen Herceghalomig, a Budapest felé tartó oldalon valamennyi változtatható jelzésképű táblán előre jelzik a torlódást.

A Magyar Közút Zrt. mindent elkövet, hogy az M1-es autópálya bicskei szakaszán, a 28-as kilométerénél zajló munkálatok helyszínét a lehető leghamarabb visszaadhassa a forgalomnak, de a 40-es kilométernél a pályaszerkezet javítási munkái hosszabb ideig tartanak, így a megnövekedett forgalom miatt továbbra is torlódásra kell számítani.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.