Felfüggesztett ezért???

Kőtörő kalapáccsal akarta szívességből agyonütni a megunt kutyát - képek

Ehelyett lerepült a feje.

2018.04.23 12:09ma.hu

Egy Heves megyei faluban két férfi abban állapodott meg, hogy - az ügyész szavaival élve - "egyikük szívességből agyonveri a másik kutyáját".

A 27 éves I. rendű vádlottnak ugyanis két kutyája volt a tanyáján, de egy február végi napon "úgy döntött, hogy az egyik állatot nem eteti tovább, inkább elpusztítja."

Elment hát a helyi kocsmába, ahol megszólított egy idősebb férfit, akivel megegyeztek abban, hogy az szívességből agyonüti a világosabbik, zsemleszínű kutyáját.

Azonnal oda is gyalogoltak az I. rendű vádlott házához, útba ejtve az idősebbikét, aki ott felkapott egy kőtörő kalapácsot. A fiatalabbik kihozta a házából a halálraítélt kutyát a ház mögötti bokros-fás területre, odaláncolta egy akácfához, majd távozott, mert végignézni nem akarta a kivégzést.

Fotók: Kundrák András

Az önkéntes kutyahóhér ekkor a magával vitt 3 kilós, tompa fejű kőtörő kalapáccsal rá akart csapni az állat koponyájára, de a kalapács feje az ütés közben lerepült, így, bár a kutya súlyosan megsérült, de nem halt meg azonnal - írta a 444.hu. A férfi ezt látva a szerszám kezében tartott nyelével - ágból faragott, kézműves nyélről volt szó - próbálta meg agyoncsapni a kutyát, de az annyira ugrált-vonaglott a rövid láncon, hogy a szakember nem tudott halálos csapást bevinni, pedig többször is próbálkozott. A fickó ezek után megunta a szórakozást, és a megláncolt, véres kutyát, illetve a szétesett kalapácsot magára hagyva távozott.

Az ügy azért derült ki, mert a fiatalabbik férfi nem tudta, hogy nem sikerült a terv, így azt hazudta az anyjának, hogy egy ismeretlen agyonverte a kutyáját. A mit sem sejtő anya pedig jószándékból értesítette a rendőrséget, akik a helyszínre érkezve halott helyett élő, de megkínzott kutyát találtak.

A kutya koponyája elrepedt, de a kórházban több hét alatt kikezelték.

Az esetet az ügyészség annyira azért nem érezte durvának, mivel eleve csak felfüggesztett fogházbüntetést kért a vádlottakra.

Emellett viszont "arra is indítványt tett, hogy a bíróság kobozza el a bűncselekmény során eszközül használt kalapácsot."


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.