Tragédia

Leesett két munkás egy állványzatról Budafokon, mindketten meghaltak - videó

Két munkás szörnyethalt délután Budapesten, amikor leszakadt alattuk egy mozgóállvány. A tragédia a 22. kerületben történt egy kollégium épületénél. Szigetelési munkákat végeztek, amikor az állvány egyik rögzítése elszakadt, a két munkás pedig a mélybe zuhant. A baleset okait a rendőrség vizsgálja.

2018.04.19 20:01ma.hu
MTI Fotók: Mihádák Zoltán

Leesett két munkás egy állványzatról Budafokon csütörtökön, mindketten életüket vesztették. A baleset az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) kollégiumának felújításán történt - közölte a rendőrség és az ELTE az MTI-vel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint egy Nagytétényi úti épületfelújítás külső állványzatáról esett le a két férfi.

A BRFK a történteket büntetőeljárás keretében vizsgálja - írták a police.hu-n.

Az ELTE azt közölte, hogy az intézmény Nagytétényi úti kollégiumának felújításán egy leszakadó függőhíd okozta a balesetet. A kollégiumban tavaly június óta tart az energetikai felújítás, az érintett munkaterületet az ELTE "teljes felelősséggel" adta át a fővállalkozónak.

Közölték, a rendőrségi vizsgálat lezártáig bővebb információval nem tudnak szolgálni.

Az egyetem részvétét fejezi ki, és egyeztet az elhunytak családtagjaival a segítségnyújtás lehetőségeiről - olvasható a közleményben.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.