Illegális bevándorlás

Migránscsoportot fogtak a román-magyar határnál

A román határrendészet romániai menedékkérők 19 fős társaságát tartóztatta fel a magyar határ közelében.

2018.04.17 21:30MTI

A csoport kevéssel hétfő éjfél előtt próbált a zöld határon át Magyarországra jutni az Arad megyei Tornya (Turnu) térségében – közölte kedden honlapján a hatóság.

A csoport száz méterre közelítette meg gyalogosan a román-magyar államhatárt, amikor a román határrendészek a magyar hatóságokkal együttműködve megállították őket. A csoporthoz 13 felnőtt és hat kiskorú tartozott, akik valamennyien menedéket kértek korábban Romániában.

A csoportot a határrendészet tornyai székházába kísérték. Az első ellenőrzések eredménye szerint hat iraki, hat török, öt szíriai és két iráni állampolgár tartozott a csoporthoz. Elmondták, hogy kisbusszal szállították őket a határ térségébe, hogy onnan gyalog folytassák az útjukat.

Valamennyien úgy nyilatkoztak, hogy Magyarországon keresztül szerettek volna Nyugat-Európába jutni. A román hatóságok tiltott határátlépési kísérlet miatt indítottak eljárást ellenük.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.