Bűntett

Orvost akart megvesztegetni

Vádat emelt az ügyészség egy középkorú veszprémi nővel szemben, aki annak érdekében, hogy a vele szemben jogerősen kiszabott közérdekű munka büntetést ne tudják végrehajtani, meg akarta vesztegetni a foglalkozás-egészségügyi vizsgálatot végző és arról szakvéleményt adó orvost.

2018.04.13 20:16ma.hu

A Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint az elkövetőt a bíróság jogerősen közérdekű munka büntetésre ítélte, amelynek végrehajtását megelőzően a kormányhivatal pártfogó felügyelőjének foglalkozás-egészségügyi szakvéleményt kellett az elítéltről beszereznie. A pártfogó felügyelő azután, hogy az elítélt foglalkoztatását az egyik veszprémi közintézmény mosodájában vállalták, a szakvéleményért megkereste a vizsgálatot végző egészségügyi szolgáltatót, és időpontot egyeztett a vádlott részére. Az elkövető a vizsgálat előtt azonban felhívta a szolgáltató ügyvezetőjét, és kérte, hogy négyszemközt beszélhessen vele, majd 2017. november közepén meg is jelent az orvosi rendelőben. Közölte az orvossal, hogy foglalkozás-egészségügyi vizsgálatra fogják küldeni, mert közérdekű munka büntetésre ítélték, de mindenképpen alkalmatlan minősítést szeretne kapni, és ezért egy borítékot tett az orvos asztalára. Az orvos a borítékot visszaadta, a nőt pedig távozásra szólította fel, majd a történtekről értesítette a kormányhivatalt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.