Randalírozás

Megrongálta a sorompót, majd táncolni kezdett a vonat előtt

Felfüggesztett börtönbüntetést kért az ügyészség arra a férfira, aki tavaly januárban, ittasan megrongált egy vasúti sorompót Ács belterületén, majd táncolni kezdett a síneken a közeledő vonat előtt.

2018.04.10 17:40ma.hu

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 2017. január 13-án, Ács területén, belerúgott egy vasúti sorompóba, majd a közeledő vonat elé lépett és a síneken táncolt. A vád szerint az elkövető az elkövetés napján, az esti órákban ittasan gyalogolt a Komárpm-Esztergom megyei településen. Amikor a Batthyány utcai vasúti átjáróhoz ért, a vasúti lámpa villogó piros jelzést adott, és a félsorompó zárt helyzetben volt. Ez nem tetszett a férfinak, aki tovább akart haladni, ezért odament a sorompóhoz, és akkorát rúgott bele, hogy abban tobb mint húszezer forint kár keletkezett. Ezután besétált a vasúti átjáróba, és a közeledő vonat elé állva, felemelt kézzel táncolni kezdett a sínen. A vonat vezetője azonnal rádudált, erre a vádlott leugrott a sínekről; a vonat így fékezés nélkül tudott áthaladni a vasúti átjárón. Az ügyészség a vádiratban a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, a felmerült bűnügyi költség és az okozott kár megfizetését indítványozta. Az elkövető cselekményét a Komáromi Járásbíróság bírálja el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.