Tűzszerészek

Elszállítják a biatorbágyi iskola udvarán talált bombát

Egy szovjet gyártmányú 100 kilós romboló bomba került elő.

2018.04.10 14:13MTI

Elszállítják a biatorbágyi általános iskola udvarán talált bombát; a korlátozásokat feloldották - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje kedden kora délután az MTI-vel.

Markovics Zita tájékoztatása szerint Biatorbágyon a Karinthy Frigyes utca 4. szám alatti iskola udvarán tereprendezési munkálatok közben akadtak a robbanótestre. A tűzszerészek azonosították: egy szovjet gyártmányú 100 kilós romboló bomba került elő. Gyújtószerkezetét kiszerelték, a robbanótestet a honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják.

A tűzszerészi munkálatok idejére az általános iskolát, továbbá öt környező utcát kiürítették. A korlátozásokat mostanra feloldották, az emberek visszatérhetnek otthonukba, illetve az iskolába - közölte a kommunikációs tiszt.

MTI Fotók: Mihádák Zoltán


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.